Loading...
Villa M Nijer, Niamey
Villa : Tür2.475 : m² (Net)2018 : ZamanDevam Ediyor : Durum

Villa M projesi Nijer'in başkenti Niamey'de yer alan servis katı, bodrum kat ve çatı katı bulunan 6 katlı bir projedir.

Servis katı, 2. bodrum katı olup, bu katta teknik birimlere yer verilmiştir. Bodrum katın ise ön cepheye bakan kısmı, arazide yapılan kotlama çalışması ile bahçe olarak kullanılmıştır. Bahçede spor alanları, oturma dinlenme alanları düşünülmüş ve bahçeden villa terasına direkt erişim sağlayan bir merdivene yer verilmiştir. Bu katta kütlesel bir boşluk oluşturularak yarı açık bir alan tariflenip burada havuza yer verilmiştir ve asansör ile merdivenin bulunduğu yapı çekirdeğine erişim, bu yarı açık alandan sağlanmıştır. Havuz çevresinde fitness, hamam, sauna ve masaj salonu gibi mekânlar konumlandırılmıştır.

Zemin katta çekirdekte bir atriuma yer verilerek iç mekânda boşluk oluşturulmuş ve ferah bir atmosfer oluşturmak amaçlanmıştır. Çekirdek çevresinde binanın 3 cephesi boyunca odalar yerleştirilmiş, merdivenden çıkınca ilk olarak misafir odasına, devamında yemek odaları ile direkt ilişkileri kurulan iki salon ve merdivenin diğer tarafında da mutfağa yer verilmiştir. Böylece temel birimler bu katta çözülürken 1. ve 2. katlarda daha özelleşmiş şekilde, yatak odaları yerleştirilmiştir. Çatı katında tekrar ortak kullanım alanlarına yer verilmiştir.

1. katta yine atriumu bulunan çekirdek, suit yatak odası ve 3 yatak odası bulunmaktadır. Suit yatak odası; giyinme odası, banyosu, salonu ve terası bulunan özel bir alan olarak tariflenmiştir. 2.katta ise yine giyinme odası ve banyosu bulunan 3 yatak odası ile birlikte mutfak ve yemek bölümü bulunan bir salona yer verilmiştir.

Çatı katında ise kullanıcılar için ortak mekân olarak hobi odası, sinema odası ve teras kurgulanmıştır.

Yapıda bahçe ile kurulan açık - yarı açık alan - havuz ilişkileri ve 3 kat boyunca devam eden atrium ile kullanıcıları ile birlikte yaşayan boşluklu mekânlar tasarlamak amaçlanmıştır.

 

Mimari Proje Ekibi:
Tasarım: Metin Burak Güner
Uygulama: Emre Yüksel
Koordinasyon: Ezgi Çakmak
Proje: Ezgi Çakmak, Cansu Kantık